Door de pandemie zijn veel mensen gedwongen om vanuit huis te werken, wat zijn eigen uitdagingen met zich meebrengt. Thuiswerken kan betekenen dat je meer flexibiliteit hebt in je werktijden en comfortabeler kunt werken, maar het kan ook leiden tot afleidingen en een gebrek aan structuur. Om productief te blijven tijdens het thuiswerken, zijn er een aantal artikelen die je kunnen helpen. In dit artikel bespreken we vijf artikelen die je kunt gebruiken om productief te blijven terwijl je vanuit huis werkt.

Een ergonomische bureaustoel

Een goede bureaustoel is essentieel voor iedereen die lange dagen thuis werkt. Een ergonomische bureaustoel biedt de juiste ondersteuning voor je rug en helpt bij het verminderen van rug- en nekpijn. Het is belangrijk om een bureaustoel te kiezen die past bij jouw lichaamstype en werkgewoonten, zodat je comfortabel kunt werken zonder dat dit ten koste gaat van je gezondheid.

Een tweede monitor

Een tweede monitor kan een enorm verschil maken als het gaat om productiviteit tijdens het thuiswerken. Het hebben van een extra scherm geeft je meer ruimte om te multitasken en zorgt ervoor dat je gemakkelijker kunt schakelen tussen verschillende taken. Met een tweede monitor kun je bijvoorbeeld een document op één scherm hebben terwijl je op het andere scherm een e-mail beantwoordt of een videoconferentie voert.

Een noise-cancelling koptelefoon

Thuiswerken kan ook betekenen dat je te maken hebt met meer afleidingen dan op kantoor. Een noise-cancelling koptelefoon kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en je te concentreren op je werk. Hierdoor kun je je beter concentreren en meer gedaan krijgen in minder tijd. Bovendien kan het gebruik van een koptelefoon ook helpen om storende geluiden van huisgenoten of huisdieren te verminderen.

Een planner of notitieboekje

Een planner of notitieboekje kan ook helpen om productief te blijven tijdens het thuiswerken. Door je taken en deadlines op te schrijven, kun je ervoor zorgen dat je georganiseerd blijft en niets over het hoofd ziet. Door je dag te plannen, kun je ook beter prioriteiten stellen en ervoor zorgen dat je tijd besteedt aan de belangrijkste taken.

Een slimme waterfles

Tijdens het thuiswerken kan het gemakkelijk zijn om jezelf te vergeten en niet genoeg water te drinken gedurende de dag. Een slimme waterfles kan helpen om je te herinneren aan het drinken van water en kan zelfs bijhouden hoeveel water je hebt gedronken. Door gehydrateerd te blijven, kun je je concentratie en energie op peil houden en productiever zijn gedurende de dag.

Thuiswerken kan een uitdaging zijn, maar met de juiste artikelen kun je productief blijven en je werk geda an krijgen zonder dat je gezondheid of welzijn in het gedrang komt. Een ergonomische bureaustoel, een tweede monitor, een noise-cancelling koptelefoon, een planner of notitieboekje en een slimme waterfles zijn allemaal artikelen die je kunnen helpen om productief te blijven tijdens het thuiswerken.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en dat de artikelen die voor de ene persoon werken, misschien niet werken voor de andere persoon. Het is daarom belangrijk om te experimenteren en te ontdekken welke artikelen het beste werken voor jou en jouw werkgewoonten.

Kortom, het thuiswerken kan uitdagend zijn, maar met de juiste artikelen en werkgewoonten kun je productief blijven en je werk gedaan krijgen zonder dat je gezondheid of welzijn in het gedrang komt. Een ergonomische bureaustoel, een tweede monitor, een noise-cancelling koptelefoon, een planner of notitieboekje en een slimme waterfles zijn allemaal artikelen die je kunnen helpen om productief te blijven tijdens het thuiswerken. Experimenteer met verschillende artikelen en werkgewoonten om te ontdekken wat het beste werkt voor jou en zorg ervoor dat je een goede balans vindt tussen werk en ontspanning.