Ben je benieuwd naar het vermogen van André van Duin? Het Rotterdamse multitalent is vele generaties grootgebracht met zijn grappige typetjes en zijn aanwezigheid op onze televisieschermen. In dit artikel gaan we dieper in op zijn leven, zijn vermogen en komen we erachter wat hij maandelijks verdient. 

A.v.Duin

Wie is André van Duin? 

Op 20 februari 1947 werd Adrianus Marinus Kyvon, beter bekend als André van Duin, op de wereld gebracht. Toen konden we nog niet weten dat hij zou opgroeien tot man met vele talenten, van cabaret tot theater en van presenteren tot het maken van programma’s. 

André van Duin privéleven

De carrière van André van Duin begon in de jaren ‘60 als komisch talent. Al snel werd Van Duin één van de meest geliefde komieken van het land. Zijn typetjes, zoals Meneer Wijdbeens, worden als iconisch beschouwd in de Nederlandse cultuur. Maar de komiek zat niet stil! Naast zijn televisiewerk heeft André ook meegewerkt aan theateroptredens en diverse radio-uitzendingen. Tot op de dag van vandaag is Van Duin nog steeds op onze televisie te zien.

Een erg succesvolle carrière! Helaas zijn er een aantal nare dingen gebeurd in het privéleven van André. Zo trouwde André van Duin in 2006 met Martin Elferink. Op 13 januari 2020 overleed zijn partner aan de gevolgen van botkanker. In hetzelfde jaar is bij Van Duin darmkanker geconstateerd. Hier is hij in 2021 aan geopereerd.

In het begin van 2023 kwam het nieuws naar buiten dat André van Duin wordt afgeperst. De vraag die opkomt is: “Waarom wordt André van Duin gechanteerd?” De komiek heeft hier zelf weinig over losgelaten, maar volgens zijn advocaat Geert-Jan Knoops werd hij ‘vals beschuldigd en gechanteerd tot het betalen van een geldbedrag’. In maart is de zaak gelukkig afgerond. 

Hoeveel verdient André van Duin per maand?

76-jarige André van Duin zit dit jaar al bijna 60 jaar in het vak! Dit is een hele prestatie. Zo’n lange en succesvolle carrière zorgt ervoor dat veel mensen zich afvragen hoe rijk André van Duin nu precies is.

Het vermogen van André van Duin wordt geschat op €13 miljoen. Hoeveel het Rotterdamse multitalent per maand binnenhaalt, is moeilijk te zeggen. Door de vele verschillende werkzaamheden die de creatieveling uitvoert, kunnen de maandelijkse inkomsten van maand tot maand variëren. Door al deze verschillende inkomstenbronnen kunnen we gemakkelijk concluderen dat André maandelijks een lekker zakcentje overhoudt. 

View this post on Instagram

A post shared by André van Duin (@avduinn)

Waar heeft André van Duin zijn vermogen aan verdiend? 

André van Duin heeft zijn hele leven hard gewerkt. Zo verdient hij geld als cabaretier, programmamaker, presentator, acteur, radiomaker en zanger. Zijn werk heeft meerdere prijzen gewonnen. Voor veel van deze overwinningen heeft de mediamaker prijzengeld mogen ontvangen. Een andere bron van inkomsten is zijn eigen bedrijf, André van Duin Produkties B.V. Een goed lopend bedrijf dat volgens de Quote een vermogen van €10,7 miljoen bedraagt. Geen wonder dat hij zo gemakkelijk een Amsterdams grachtenpand ter waarde van €5 miljoen heeft kunnen kopen. 

Weetjes over André van Duin