Gio Latooy is een Nederlandse vlogger, influencer en acteur. Met bijna 1,4 miljoen volgers op YouTube behoort hij tot de grootste bekendheden onder kinderen en jongeren. Wie is hij precies en wat is zijn vermogen?

GL

Wie is Gio Latooy?

Giovanni Latooy werd op 24 september 1998 in Rotterdam geboren en heeft een tweelingzus, Melanie. Gio Latooy heeft nu de leeftijd van 25 jaar, maar is al sinds 2012 actief op YouTube. In eerste instantie deelde hij gamevideo’s onder de naam GamePlayWorldXL. Nu deelt hij op zijn kanaal Gio momenten uit zijn dagelijks leven. Op kanaal Gio2 deelt hij nog steeds Let’s Play video’s.

Waar woont Gio Latooy?

Gio kocht in 2021 zijn eigen woning in Krimpen aan de Lek. Sindsdien heeft Gio Latooy zijn vermogen flink zien stijgen en heeft hij zijn imperium aan het eind van 2022 uitgebreid met de aankoop van een penthouse in Rotterdam. Zijn appartement in Montevideo, waar ook veel voetballers wonen, telt drie verdiepingen.

Youtuber Gio Latooy & relaties

Latooy had van 2016 tot 2018 een relatie met influencer Juultje Tieleman en was in 2019 samen met Isha van Dijk, eveneens influencer. Na een aantal jaar -met een onderbreking- samen te zijn geweest met Jade Anna van Vliet, zetten de twee in september 2023 een punt achter hun relatie. Tijdens hun relatiepauze in december 2022 was Gio nog even samen met TikTokker Danique Hosmar. Momenteel heeft Gio Latooy geen vriendin.

Waar verdient Gio Latooy zijn geld mee?

Gio Latooy verdient zijn geld voornamelijk met het maken en delen van YouTube video’s, waarin hij zijn dagelijks leven met zijn volgers deelt. Zijn grote succes op dit kanaal heeft hem veel abonnees opgeleverd. Van YouTube krijgt hij betaald voor het aantal views dat hij ontvangt. De schatting is dat hij met een vlog tot wel 1.000 euro verdient en ondertussen blijft het aantal volgers groeien. Daarnaast verkrijgt Gio zijn inkomen uit merchandise. Het bekendste item is de hoodie met het Gio-logo. Tot slot ontvang hij ook vergoedingen voor het plaatsen van betaalde content.  

View this post on Instagram

A post shared by Gio Latooy (@gio)

Gio Latooy vermogen: is Gio rijk?

Aan het begin van de zomer van 2023 werd het vermogen van Gio Latooy nog geschat op twee miljoen. Voor de meesten van ons valt dat wel onder de definitie van rijk. Op de vraag ‘Is Gio Latooy rijk?’ is het antwoord dan ook ja. En als je je afvraagt ‘Hoe oud is Gio Latooy?’ Hij is pas 25. Behalve de dagelijkse vlogs en de merchandise leveren ook de betaalde samenwerkingen veel op. Gio Latooy heeft zelf verklaard dat het hoogste bedrag dat hij ooit voor een samenwerking heeft gekregen, 60.000 euro is. Geen wonder dat hij zo’n mooi huis heeft! Ook heeft Gio Latooy een auto: een blinkende rode Ferrari.

Interessante weetjes over Gio Latooy

1: Gio Latooy heeft zijn hele familie aan het youtuben gekregen. Eerst zette zijn zus Melanie de stap en in 2016 volgden zijn ouders. Hun kanaal heet ‘De Latooys’.

2: In 2018 voegde Gio Latooy een hamerhaaiknuffel aan zijn merchandise toe. Het zou een verwijzing met een knipoog zijn naar zijn eigen ogen, waarvan vaak wordt gezegd dat die ver uit elkaar staan.

3. Gio Latooy houdt van voetbal en bezoekt regelmatig een wedstrijd van Ajax.