photo-kwebbelkop-1

Kwebbelkop, Nederlands bekendste YouTube-gamer is al tien jaar erg populair. Veel Nederlanders vragen zich af hoeveel een online carrière precies verdient. Wat is Kwebbelkops vermogen en hoe verdient geld verdienen via YouTube precies? In dit artikel gaan we hier dieper op in. 

Wie is Kwebbelkop?

Jordi Maxim van den Bussche, op YouTube bekend als Kwebbelkop, is een Nederlandse YouTuber. De jongen werd geboren op 1 juni 1995 in Amsterdam Oost. In 2008 startte Kwebbelkop zijn YouTube kanaal, maar pas in 2012 ging hij zich focussen op de dagelijkse video’s waarin games, waaronder Minecraft en Grand Theft Auto, een grote rol speelden.

Enkele jaren later behaalde Jordi zijn eerste mijlpaal, namelijk 100k abonnees op YouTube. Een jaar later waren dit er al een miljoen! In 2019 haalde hij 10 miljoen abonnees binnen en vandaag de dag heeft Kwebbelkop meer dan 15 miljoen trouwe fans en hebben zijn video’s zo’n 7 miljard weergaven verzameld.

Niet gek dus, dat Kwebbelkop één van Nederlands succesvolste YouTubers is. Het platform is zijn grootste inkomstenbron. Daarnaast heeft Jordi zijn eigen crypto platform en investeert in penthouses verspreid over de hele wereld. Hij weet dus goed met zijn geld om te gaan. Maar wat is nu precies zijn vermogen? Hoe rijk is Jordi eigenlijk?

View this post on Instagram

A post shared by Jordi van den Bussche (@kwebbelkop)

Vermogen Kwebbelkop: hoe rijk is Jordi?

In 2022 stond Jordi van den Bussche als nieuwkomer in de lijst ‘100 rijkste selfmade miljonairs onder de 40 jaar’ van Quote. Hieruit blijkt dus al dat Kwebbelkop miljoenen verdient met zijn werkzaamheden op het internet. Met zijn 91ste plaats op de lijst heeft Kwebbelkop een vermogen bij elkaar verzameld van zo’n €14 miljoen. Prima vermogen, voor zo’n jonge jongen. 

Kwebbelkop heeft genoeg geld om snelle aankoopbeslissingen te maken en dit doet hij dan ook zeker. Want waar woont Kwebbelkop? In een penthouse ter waarde van €4,2 miljoen te Amsterdam. Op zijn YouTube kanaal laat hij trots zien welke designerkleding er bij hem in de kast hangen en op welke designerstoelen hij ‘s ochtends zijn broodje pindakaas opeet.

Naast een penthouse heeft Kwebbelkop ook genoeg geld voor een opvallende oranje G-Wagon ter waarde van een miljoen. De jongen komt dus niks tekort.

kwebbelkop

Hoeveel verdient Kwebbelkop als ondernemer en YouTuber?

Om geld te kunnen verdienen met YouTube, moet je minimaal 1.000 abonnees en 4.000 kijkuren hebben behaald. Nou, hier zat Kwebbelkop al vroeg in zijn carrière overheen. De Amsterdamse Jordi verdient dus al jaren goed aan YouTube.

Een video met een miljoen weergaven levert op YouTube al snel €5.000 op. De YouTuber post bijna dagelijks, waardoor hij in een maand dus makkelijk €150.000 kan verdienen. Dit is een bedrag dat simpelweg door de views al binnenstroomt. Dit bedrag gaat flink omhoog wanneer er rekening wordt gehouden met de sponsorships en advertentiekosten! 

Wat het crypto trading platform van Kwebbelkop oplevert is niet bekend, maar wel weten we dat het een slimme jongen is die makkelijk miljoenen binnenhaalt. Hij zal dus vast ook op dit gebied erg succesvol zijn. 

Interessante weetjes over Kwebbelkop