Maarten-van-Rossem

Maarten van Rossem vermogen – Een van de bekendste historici van Nederland is Maarten van Rossem. Je kent Maarten van Rossem van de Slimste Mens, maar misschien ook van de Maarten van Rossem podcast. Ontdek wat het salaris van maarten van Rossem is. 

Wie is Maarten van Rossem?

Maarten van Rossem is een bekende Nederlandse historicus. Hij is onder andere bekend van zijn rol als jurylid bij De Slimste Mens. Maarten van Rossem is bij dit programma vlijmscherp en zeer droog. Maarten van Rossems vrouw is Winnie Robijns. Ze trouwden in 1969 en kregen samen twee kinderen. Maarten van Rossems kinderen heten Niels en Ottolien. Waar woont Maarten van Rossem? Hij woont al jaren met zijn vrouw in Schildersbuurt in Utrecht.

Maarten in zijn jeugd

Maarten van Rossem werd op 24 oktober 1943 geboren in Zeist. Hoe oud is Maarten van Rossem dan? Hij is 80 jaar oud. Maarten van Rossems jeugd bracht hij door in Wageningen. Hij was de oudste in een gezin met 3 kinderen. Maarten van Rossem was vroeger vrij eenzaam en serieus. Iets wat waarschijnlijk te maken had met de strubbelingen in huis. In 1959 scheidden zijn ouders.

Wat is het vermogen van Maarten van Rossem?

De belangrijkste vraag is ‘Wat is het vermogen van Maarten van Rossem?‘. Maarten van Rossem was gedurende zijn carrière heel actief. Ondanks dat van Rossem zelf niet graag praat over zijn vermogen kunnen we toch een schatting maken. Het geschat vermogen van Maarten van Rossem is 35 miljoen euro. 

Maarten

Hiermee verdient Maarten van Rossem zijn geld!

Ondanks de leeftijd van Maarten van Rossem is hij nog zeer actief. Maarten van Rossem verdient bij De Slimste Mens naar schatting 30.000 euro per jaar. Hij heeft overigens aangegeven binnenkort te stoppen met het programma. Maar dat is niet het enige wat hij doet. 

De historicus en Amerika kenner heeft ook een eigen podcast. Maarten van Rossems podcast is een actualiteitenprogramma samen met Tom Jessen. Samen bespreken ze nieuws en actualiteiten. Deze podcast zal het salaris van Maarten van Rossem nog verder omhoog brengen. 

Maarten van Rossems inkomen is ook voor een deel afkomstig van boekverkopen. Door de jaren heen heeft de historicus meer dan 25 boeken uitgebracht en een aantal cd’s van hoorcolleges. Een groot aantal van deze boeken gaat over Amerika, maar hij neemt ook de geschiedenis van Nederland onder de loep. 

Daarnaast schreef hij een aantal boeken over zijn eigen leven zoals het boek Herinneringen aan mijn jeugd. Maar ook Allemaal de schuld van Montgomery over de laatste maanden van de oorlog bij familie van Rossem thuis. Het is trouwens goed om te weten dat het inkomen van Maarten van Rossem en zijn vrouw ook aangevuld wordt met een goed pensioen. 

Dit wist je nog niet over Maarten van Rossem

#1. Tijdens de coronapandemie werd Maarten van Rossem ervan beschuldigd dat hij probeerde om het vaccin eerder te krijgen. Hier is de benaming ‘vaccinvoordringer’ uit voortgekomen. 

#2 In de zomer van 2008 werkte Maarten van Rossem mee aan een glossy met de naam Historisch Nieuwsblad: Maarten! Dit was bedoeld als parodie op andere glossy’s, maar was zo populair dat er uiteindelijk 4 per jaar werden uitgegeven.